Här samlar vi information om konferenser inom registerforskning. Vi flaggar för kommande konferenser och samlar material från de vi genomfört.

Registerforskning 2022 – Att möta utmaningar i en föränderlig värld

Den 8 november anordnas årets Registerkonferens. Temat är hur vi med hjälp av forskning på registerdata kan möta och kanske även förutse utmaningar som uppkommer i vår föränderliga värld. När vi senast arrangerade konferensen 2019 så kunde vi inte föreställa oss att vi inom kort skulle få uppleva såväl en pandemi som ett krig i Europa. Dessutom står vi inför stora utmaningar med anledning av klimatförändringar, migration etc.
Läs mer om dagen och anmäl dig här 

 

Webbinarieserien Registerforskning 2021

Webbinarieserien anordnas av Vetenskapsrådet tillsammans med Statistikmyndigheten SCB, Biobank Sverige, Socialstyrelsen, Försäkringskassan samt Nationella kvalitetsregister vid Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Här finns mer information från genomförda webbinarier

 

Dagen för Registerforskning

Vetenskapsrådet anordnade dagen för Registerforskning 2018 och 2019. Nedan finns material från de båda tillfällena. Nästa konferens planeras att genomföras 2022.

Registerforskning 2019 – dagens utmaningar och morgondagens möjligheter

Registerforskning 2018 – grunder, nyheter och inspiration

Kvalitetsregister för forskning

Dagen anordnas årligen i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner, Nationella Kvalitetsregister, Vetenskapsrådet och Apotekarsocieteten. Kvalitetsregister för forskning 2022 kommer preliminärt att arrangeras 5 maj 2022. Mer information kommer inom kort.

Kvalitetsregister för forskning 2021

Kvalitetsregister för forskning 2020 – Inställt

Webbinarium – Att forska på kvalitetsregister – 2020

Stödfunktionen har genomfört två webbinarier om rättslig reglering och arbetsgång vid användning av uppgifter i Nationella Kvalitetsregister för forskning.

Vill du ta del av presentationer från webbinariet, maila registerforskning@vr.se

Publicerat den 23 oktober 2018

|

Uppdaterad den 26 september 2022