Nyhet

Täckningsgrad sammanställd för de nationella kvalitetsregistren

Inrapporteringen till de nationella kvalitetsregistren blir något bättre för varje år. Det visar den undersökning av täckningsgraderna för de nationella kvalitetsregistren som Socialstyrelsen gjort.

Socialstyrelsen redovisar i en ny rapport täckningsgraderna i kvalitetsregistren genom jämförelser mellan Socialstyrelsens hälsodataregister och de nationella kvalitetsregistren. Jämförelserna stödjer arbetet med en förbättrad rapportering till de nationella kvalitetsregistren och till Socialstyrelsens hälsodataregister.

Det är femte året i rad som Socialstyrelsen genomför undersökningen, och i år redovisas 54 jämförelser för 45 kvalitetsregister. För ett flertal kvalitetsregister presenteras även utvecklingen över tid.

Liksom tidigare år visar Socialstyrelsens jämförelser att kvalitetsregister som registrerar vårdåtgärder har en tendens att uppnå högre täckningsgrad än kvalitets­register som registrerar patienter med kroniska diagnoser.

Ladda ner rapporten ”Täckningsgrader 2016 – Jämförelser mellan nationella kvalitetsregister och hälsodataregistren” på Socialstyrelsens webbplats.

Publicerad 2017-02-27

Prenumerera på e-postuppdateringar

Besöksadress

Vetenskapsrådet
Västra Järnvägsgatan 3
Telefon: 08-546 44 000
Fax: 08-546 44 180

Postadress

Vetenskapsrådet
Box 1035, 101 38 Stockholm

Kontakt

registerforskning@vr.se

Registerforskning.se drivs av